Telefoon: 0345-518 809

Speeltuin

Stichting Speeltuin Culemborg

Stichting Speeltuin Culemborg beheert de speeltuin op kinderboerderij De Heuvel.

De speeltuin is ingedeeld in twee delen. Het eerste stuk is ingericht voor jongere kinderen.  Hier kunnen kinderen met zand spelen, schommelen, van de glijbaan en nog veel  meer. Het achterste stuk is ingericht voor de oudere kinderen. Lekker klimmen en klauteren, of met grote vaart van de kabelbaan. Omdat onze speeltuin op een kinderboerderij zit, kan er een leuke combinatie gemaakt worden met het genieten van de dieren.

Adres en openingstijden

De speeltuin ligt aan Weithusen 63.

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur

                              Zaterdag en zondag 12.00 – 17.00 uur

                              Maandag gesloten

                              Eerste kerstdag en 1 januari gesloten

Sponsors

De Stichting Speeltuin Culemborg (SSC) heeft een bestuur dat volledig bestaat uit vrijwilligers. Wij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de toestellen. Dit houdt in dat we ervoor zorgen dat kapotte onderdelen gerepareerd worden of vervangen.  Veiligheid staat voorop, daarbij is het belangrijk dat de speeltuin er aantrekkelijk uit blijft zien en dat het uitnodigt om lekker te spelen.

Naast subsidie van de gemeente zijn we vooral  afhankelijk van sponsors.  Voor het aanschaffen of het groot onderhoud van de toestellen, is heel wat geld nodig. In het  verleden zijn we geweldig geholpen door onder andere aannemersbedrijf van Dillen, de Ronde tafel, het Oranje fonds en de Rabobank. Door hun sponsoring is het kasteel mooi opgeknapt, hebben we een nieuwe kabelbaan en een nieuw speeltoestel in de zandbak gekregen.

Aangezien de toestellen veel gebruikt worden slijten ze hard, en zullen wij altijd op zoek blijven naar sponsors.

Facebook

Houd onze facebookpagina: St. Speeltuin Culemborg  in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. Daarop vindt u terug wanneer we een spelletjes middag organiseren of wanneer we op zoek zijn naar mensen die ons willen helpen met bijvoorbeeld een middagje klussen. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat de kinderen een fijne plek hebben om te spelen.