Telefoon: 0345-518 809

Kinderboerderij

Kinderboerderij De Heuvel

Kinderboerderij De Heuvel is een bruisende plek in Culemborg.

De combinatie van kinderboerderij, speeltuin, natuur en milieu centrum, buitenschoolse opvang en dagbesteding maken dat er veel gebeurt op de kinderboerderij. Er komen jaarlijks bijna 100.000 bezoekers naar onze kinderboerderij.

Adres en openingstijden

De kinderboerderij ligt aan Weithusen 63 in Culemborg.

Vanaf 1 juli zijn wij weer open op woensdag en vrijdag.

De openingstijden zijn van 12.00 -16.00 uur.

Onderstaand de corona-maatregels die gelden op de kinderboerderij

Gemeente Culemborg wil graag weer bezoekers ontvangen op de kinderboerderij. Vanaf 1 juli kan de kinderboerderij weer deels open voor bezoekers. In eerste instantie nog met beperkingen.

Dit betekent concreet het volgende:

  • Vanaf 1 juli kan op woensdag en vrijdag de kinderboerderij weer bezocht worden.
  • Per keer kunnen er maximaal 25 bezoekers, dus ook inclusief kinderen, tegelijkertijd aanwezig zijn. Dit om veilige afstand te kunnen borgen. Er geldt namelijk een maximum aantal aanwezigen van 35 op het terrein van de kinderboerderij. Daarom is er gekozen voor 25 bezoekers omdat er ook medewerkers van gemeente en kinderopvang/dagbesteding aanwezig zijn. Dit is conform het protocol vanuit de VSKBN (vereniging voor stadsboerderijen en kinderboerderijen in Nederland).
  • Stallen en gebouwen blijven gesloten voor publiek. Alleen het buitenterrein is toegankelijk.
  • Sanitaire voorzieningen zijn niet beschikbaar voor bezoekers.
  • Er zal gewerkt worden met een toegangssysteem. Bij het toegangshek zijn toegangsbewijzen beschikbaar. Zijn deze op, dan in de kinderboerderij op dat moment vol. Kom dan op een later tijdstip terug.

Wanneer openstelling goed verloopt kan gefaseerd opgeschaald worden. Hiervoor hebben wij een plan opgesteld.
Bovenstaande werkwijze zal telkens twee wekelijks worden geëvalueerd en worden getoetst aan de op dat moment geldende regels. Indien mogelijk wordt de openstelling verruimd.

Wij vragen u vriendelijk bovenstaande werkwijze en de geldende regels en adviezen vanuit het RIVM/GGD te respecteren. Dit voor uw eigen veiligheid en die van onze medewerkers en overige bezoekers.
– Houd minimaal 1,5m afstand van elkaar
– Bij klachten, blijf thuis!
– Was regelmatig je handen.

In maart, bij de uitbraak bij Covid-19, is kinderboerderij De Heuvel gesloten voor publiek. De aanloop is, zeker op zonnige dagen, erg groot waardoor veiligheid van bezoekers en medewerker niet meer gegarandeerd kan worden. Heel jammer want het is een fijne plek waar veel mensen gebruik van maken. Gemeente Culemborg volgde hierin, net als ons Kabinet, de richtlijnen van het RIVM en GGD. Langzaam zien we dat er versoepelingen mogelijk zijn. Wel gelden er nog steeds de nodige restricties. Wij zijn hier blij mee en zien jullie graag weer verschijnen.

Hoe kun je ons bereiken?

Je kunt ons mailen via: kinderboerderij@culemborg.nl
Je kunt ons bellen via: 0345 518809

Volg ons op Facebook

Dieren en kinderen door elkaar

Op onze kinderboerderij leven en spelen de dieren en de kinderen door elkaar heen. Zo kan het gebeuren dat je lekker zit te schommelen met een mooie eend boven je hoofd die boven op de schommel zit. Of je zit op de wip met de kippen die om je heen scharrelen. Ook ganzen lopen los over het terrein. Daarnaast zijn er allerlei dieren in hun stallen of verblijven die bewonderd en geaaid mogen worden.

Activiteiten

Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd op de kinderboerderij in samenwerking met het Steunpunt Natuur- en Milieueducatie en Stichting Speeltuin Culemborg die ook gevestigd zijn op de kinderboerderij. Gedurende deze zondagmiddagen valt er veel te beleven. Kijk voor de actuele activiteiten op de site van NME Culemborg www.nmeculemborg.nl

Langskomen met een groep of met je klas?

We vinden het leuk als je met een grotere groep of met een klas onze kinderboerderij wilt bezoeken. Om ervoor te zorgen dat er niet te veel groepen tegelijk aanwezig zijn, willen we dit wel graag van tevoren weten. Neem daarom altijd eerst contact met ons op voordat je met een groep naar ons toe komt. U kunt hiervoor bellen met één van de beheerders: 0345 518809.

Meehelpen?

Wij werken naast een klein team van vaste medewerkers met een grote groep vrijwilligers. Wij kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Heb je interesse, neem dan contact met ons op via: info@nmeculemborg.nl

Parkeren

Wij vragen je om zoveel mogelijk met de fiets naar onze kinderboerderij te komen. Mocht je toch met de auto komen dan kan die geparkeerd worden op de kleine parkeerplaats of schuin in de berm.